Concert Suie Paparude la Doors Club

Concert Suie Paparude la Doors Club

Acasa  /  Evenimente  /  Concerte  /  Pagina curenta

Concert Suie Paparude la Doors Club – 14 aprilie 2017

 

Vineri, 14 aprilie, Doors Club te invită la concertul trupei ȘUIE PAPARUDE.
Prețul unui bilet este 30 de lei. Biletele se pun în vânzare la sediul clubului, în săptămâna evenimentului. Info și rezervări la tel.: 0763 66 16 22.

Suie Paparude a fost infiintata in 1992, iar in toamna anului 1993 are loc lansarea oficiala a trupei, avand 5 membri, printre care un basist (Mihai Dobre – Dobrica) si un clapetist (Mihai Campineanu – Michi), abordand un stil alternative-new-wave.
Un an mai tarziu trupa ramane doar in doi membri – Michi si Dobrica – cei doi abordand un nou stil, de data asta avand un aer industrial (vezi influentele Front 242, Laibach, Frontline Assembly). In aceasta componenta trupa incepe o serie de concerte impreuna cu formatia Timpuri Noi.
In 1995 Suie Paparude canta in deschiderea trupei 2 Unlimited in fata a zeci de mii de fani. Imediat dupa acest concert Suie Paparude ajunge la 3 membri, prin includerea in trupa a lui DJ Vasile. In aceasta componenta trupa lanseaza primul album, intitulat „Suie Paparude”.
La sfarsitul lui 1995 DJ Vasile paraseste grupul pentru a urma o cariera solo, iar grupul Suie Paparude in componenta de doi membri – Michi si Dobrica – lanseaza cel de-al doilea album: „Salveaza-te”.
In septembrie 1998 trupa revine la formula de trei prin cooptarea lui DJ Niky4, un mai vechi colaborator si principalul DJ din clubul Studio Martin, iar in decembrie lanseaza maxi-single-ul „Musca”. Cam in acceasi perioada, Suie Paparude incepe lucrul la cel de-al treilea album – „Urban”, ce apare in primavara anului 2000.
In octombrie 2001, Suie Paparude pleaca intr-un scurt turneu in Belgia, unde sustine trei concerte in Bruxelles si Gent. In anul 2001 li se propune sa includa piesa „Ajutor” pe coloana sonora a filmului hollywoodian „Inahbited”.
In 2003, in trupa este cooptat Junkyard si in acelasi an Suie lanseaza single-ul „Atac la persoana” apoi urmeaza lansarea celui de-al cincilea album – „Scandalos” – in decembrie 2004, iar in februarie 2005 Suie Paparude primeste premiul pentru cea mai buna piesa de club – „Pentru inimi” – acordat in urma voturilor exprimate pe site-ul concursului „Nights.ro Awards”.
Pe 23 iunie 2006 Suie Paparude sunt invitati sa cante pe stadionul national in deschiderea concertului Depeche Mode, in fata a peste 40.000 de spectatori, in urma unei selectii riguroase din partea managementului trupei britanice. Si tot in vara anului 2006, Suie concerteaza la Festivalul rock de la Periam, in deschiderea trupei punk Exploited, apoi la festivalul Peninsula – Targu Mures, in deschiderea lui Madox, Psure si Klaus Heavyweight Hill.
In ianuarie 2008 are loc lansarea albumului cu numarul 6 – „A fost odata”. In vara lui 2008 participa la festivaluri open air, cantand alaturi de nume mari ca Goldfrapp, Kraak&Smack, Adam Freeland, Stereo MCs si N.O.H.A..
La inceputul lui 2009, Junkyard paraseste trupa si in locul lui vine Bean (Alexe Andrei Marius). Cel mai recent album, cel de-al saptelea – „E suflet in aparat” (2010) – e o continuare fireasca a celor precedente, dar cu un feeling mai dark, mai serios.
Din 2010 incoace Suie Paparude ofera sunete noi: basi care distrug bretele si fac coafuri gratis se imbina cu piese delicate, pline de emotie si substanta. Este si pentru prima data cand o trupa romaneasca de anvergura decide sa isi puna gratis albumul la download pe site-ul oficial. De pe acest album sunt alese trei piese pentru care se realizeaza trei videoclipuri: „Soundcheck”, „Cea mai buna zi” si „Moartea boxelor”. In toamna lui 2012 Suie Paparude lanseaza videoclipul piesei „Nu te mai saturi de noi”, ce prefigureaza noul album al formatiei.
In luna iunie 2013 Suie Paparude lanseaza un nou videoclip – „Secretul Caracatitei” – inspirat din jocul cu acelasi nume pentru dispozitivive mobile, pentru iOS si Windows.
In prezent, Suie Paparude lucreaza la noul album, preconizat sa iasa pe piata in toamna acestui an !!
Suie Paparude inseamna: Michi, Dobrica & Bean.


  • Detalii
  • Galeria
  • Etichete
  • Mai mult
%d blogeri au apreciat: