Povestea Ceaunului

HORA MARE A CEAUNELOR ÎN VAMA VECHE

Acasa  /  Evenimente  /  Concerte  /  Pagina curenta

HORA MARE A CEAUNELOR ÎN VAMA VECHE

 

de Joi, 30 noiembrie, până Duminică, 3 decembrie noaptea,

un adevărat MARATON CULINAR-MUZICAL-UMORISTIC!

 

 

Povestea continuă cu HORA MARE A CEAUNELOR, la Restaurantul ”POVESTEA CEAUNULUI”, în VAMA VECHE, de Joi, 30 noiembrie, până duminică, 3 decembrie, noaptea!

Ne-am gândit ca, de Sărbătoarea Sfântului Andrei, ocrotitorul românilor și cu ocazia zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, să oferim tuturor oaspeților noștri, un PROGRAM SPECIAL. Iată doar câteva dintre ”punctele forte” ale acestor zile petrecute la noi, la Complexul Sunset Beach, în Vama Veche:

 

     JOI, 30 noiembrie, începând cu ora 14:00:

Sărbătoarea Sfântului Andrei, cu produse specifice locului, preparate la cuptor și la ceaun:

  • sfârâială,
  • balmoș,
  • taci și-nghite,
  • tigaia baciului de la stână,
  • tigaia bunicuței,
  • sabia lui Stefan cel Mare,
  • ciolanul brutăresei,
  • pește și fructe de mare,
  • papanași și alte dulciuri etc

BONUS! Pentru cei care-și vor sărbători onomastica în restaurantul nostru, ȘAMPANIA este oferită din partea casei!

 

     VINERI, 1 Decembrie, de la ora 11:00:

HORA MARE A CEAUNELOR! In această zi festivă, vom servi pentru toți oaspeții noștri preparate specifice Sărbătorii Naționale:

  • Ciorbă adevărată de cocoș, la ceaun,
  • Supa bețivului, tot la ceaun,
  • Fasole cu ciolan, – normal, la ceaun!
  • Ciolanul brutăresei, cu garnitură de cartofi și murături alese,
  • Pastramă de oaie la ceaun,
  • Sarmale tradiționale, la ceaun, cu mămăliguță fiartă în lapte,
  • (pentru cei mai pretentioși, vom face și midii la ceaun!)
  • Papanașii noștri speciali, crema de zahăr ars, ca la bunica, lapte cu orez, stafide și scorțișoară, ca în copilărie…și alte surprize culinare, toate preparate la ceaun și cuptor, aceste bunătăți fiind însoțite de vin fiert și țuică fiartă… la ceaun, că, doar de-aia se cheamă că suntem la ”Povestea ceaunelor”!

 

Eeei, dragii noștri și iată că vine și ZIUA CEA MARE!

     SÂMBĂTĂ, 2 decembrie, de la ora 11:00:

Pentru prima dată, aici, la malul mării,

FESTIVALUL BOULUI ȘI VIȚELULUI, în Vama Veche!

Ați auzit bine! Acest Festival original se dorește a fi un veritabil MARATON CULINAR-MUZICAL-UMORISTIC, desfășurat în atmosfera mirifică de la malul mării, la început de iarnă calendaristică. (Bucate alese, Umor și Muzică folk de cea mai bună calitate).

Cât timp se va pregăti VIȚELUL LA PROȚAP, ne vom distra cu momente umoristice, cu muzică bună și musai, cu vin fiert și țuică fiartă!

Înainte de a fi așezat în proțapul special, vițelul va fi tinut în saramură, umplut cu usturoi, mirodenii și slănină, dat cu baiț și apoi va fi pus la prăjit de maestrul bucătar, incepand din zorii zilei de la ora 4 dimineața. Totul natural, totul fără E-uri și alte nebunii!

Vă asigurăm că VIȚELUL LA PROȚAP va fi un adevărat spectacol culinar!

Specialistul în acest răsfăț culinar unic, invitat special, vă așteaptă pe toți gurmanzii, la câte o porție de friptură adevărată!

Acest FESTIN CULINAR, însoțit de sfârâitul cărnii la proțap, cu aromele ei nemaiîntâlnite, de aerul tare și sărat al Mării Negre și de murmurul valurilor, va rămâne în memoria tuturor celor care ne vor trece pragul în aceste zile de sărbătoare!

 

     DUMINICĂ, 3 decembrie, ne dregem, de dimineață, cu câte o ciorbă numită de noi ”supa bețivului”, apoi continuăm așa cum am început, cu mâncare la ceaun și la cuptor, cu vin fiert și țuică fiartă, în acordul celor mai frumoase melodii de petrecere. O fi rău?

 

Telefoane de contact, pentru rezervări: 0786 38 48 13 și 0786 38 48 14.


Lasati un mesaj

%d blogeri au apreciat: