hades-si-persefona

Hades si Persefona – Teatrul National de Opera si Balet Constanta

Acasa  /  Evenimente  /  Teatru  /  Pagina curenta

Hades si Persefona – Teatrul National de Opera si Balet Constanta – 5 aprilie 2016

Facultatea de Arte din cadrul Universităţii “Ovidius” din Constanţa, în parteneriat cu Asociaţia “Constanţa mai frumoasă”, vă invită la spectacolul-eveniment “Hades şi Persefona, o legendă despre tenebre şi lumină”, marţi, 5 aprilie 2016, la ora 19.00, la Teatrul National de Operă şi Balet “Oleg Danovski”.

Spectacolul reinterpretează una dintre cele mai frumoase legende ale lumii, cea a dragostei damnate dintre Hades, zeul morţii, şi Cora Persefona, fiica zeiţei holdelor mănoase şi a vieţii, Demetra. Însinguratul zeu al morţii se va îndrăgosti de Cora şi o va răpi. Mama distrusă de durere, rămasă fără singura ei fiică, ameninţă că viaţa va dispărea de pe pământ dacă nu îşi va recupera copila. Hades, la rându-i, ameninţă că dacă îi va fi luată Cora, oamenii nu vor mai muri, iar morţii şi nemorţii vor sălăşlui laolaltă, în chip nefiresc, pe pământ.
Dragostea Corei Persefona pentru cel care îi va deveni soţ şi pentru mama sa, zeiţa agrară a vieţii, gata să distrugă lumea, va deveni astfel puntea de legătură dintre cele două tărâmuri, cel al vieţii şi cel al morţii, întruchipată în simbolistica celor patru anotimpuri: primăvara şi vara, Cora urcă pe pământ, la mama sa, trezind natura la viaţă, iar toamna, când natura capătă tonuri ruginii, şi iarna, când totul rămâne-n alba nemişcare, coboară în regatul de sub pământ, pentru a fi alături de soţul ei.
Astfel, viaţa şi moartea, lumina şi tenebrele se află într-un perpetuu echilibru, dat de dragostea dintre fiinţe antagonice care găsesc, în chiar contradicţiile dintre ele, puterea de a se schimba.

Şi asta vă propunem şi noi să faceţi. Spectacolul este unul caritabil, suma care se va aduna în urma vânzării biletelor fiind utilizată pentru organizarea unor cursuri gratuite prin care copiii din centrele de plasament ale Municipiului Constanţa vor primi în sufletele lor dragostea pentru artă, care le va înfrumuseţa viaţa.

Pret bilet (donatie): 25 LEI

Biletele se pot achiziționa de la Libraria Carturesti din incinta City Mall si Maritimo, Magazinul Pictor (Tomis Mall – parter), Pravalia Cu Carti ( Str. Stefan cel Mare nr. 31) si de la Teatrul National de Opera si Balet „Oleg Danovski” Constanta.


  • Detalii
  • Galeria
  • Etichete
  • Mai mult
%d blogeri au apreciat: