concert cargo

Concert CARGO – La Barba Neagra Vama Veche

Acasa  /  Evenimente  /  Concerte  /  Pagina curenta

Concert CARGO – La Barba Neagra Vama Veche – 9 iulie 2016

 

BIOGRAFIE CARGO

1985

Trupa ia fiinta la Timisoara, in formula: Adi Barar (chitara), Carol Bleich (baterie), Tavi Iepan (chitara), Tibi Gajdo (chitara bass), Dinel Tollea (clape), Nae Tarnotzi (voce). Dupa mai multe schimbari de componenta si inregistrari care nu vor fi lansate niciodata, Leo Iorga este cooptat ca solist, in timp ce trupa incepe sa cante prin tara.

1989

Leo Iorga paraseste Cargo. Mircea Nedelcu vine ca inlocuitor temporar, iar trupa organizeaza un concurs pentru postul de vocalist, fiind descoperit astfel Ovidiu Ioncu, poreclit “Kempes“, care venea de la o trupa mica din Arad. Urmeaza un turneu pe litoral.

1990

Cargo pornesc un turneu in Iugoslavia si Franta, unde inregistreaza alaturi de Raul Dudnic la bass si Adrian Popescu la chitara, o mare parte din materialul muzical ce urma sa devina primul lor disc. Gazdele au editat un disc single continand piesele “Ana” si “Doi prieteni”.

Tavi Pilan se alatura trupei, devenind in scurt timp unul din cei mai apreciati bateristi din Romania.

1992

Cargo lanseaza albumul de debut: “Povestiri din gara” album ce contine noua piese, din care una instrumentala.

1994

Cargo il coopteaza pe Ramon Radosav la bass si vioara. Dinel Tollea (RIP) paraseste trupa, in locul lui fiind coptat Cristian Pup.

1995

In luna mai, se lanseaza albumul “Destin”. La putin timp dupa lansarea albumului, Kempes are un accident de motor, in care este ranit grav. Acesta a fost probabil cel mai dificil moment din istoria trupei, atasamentul colegilor lui fata de el ramanand legendar.

A urmat un extraordinar concert in semn de solidaritate la Sala Polivalenta din Bucuresti, la care alaturi de Cargo au cantat Mircea Nedelcu, Berti Barbera, Vali Sterian, Iris, A.G. Weinberger si altii. Recuperarea lui Kempes a fost lunga si anevoioasa, el trecand de la coma, la amnezie totala, nerecunoscandu-si nici macar colegii… Doctorii nu i-au dat nici o sansa de a mai continua, insa impreuna cu familia, prietenii si colegii lui, a invatat din nou sa vorbeasca, si mai apoi sa cante.

Adrian Igrisan ( poreclit “Baciul” ) este cooptat la Cargo datorita vocii lui extraordinare, ca sa sustina vocea lui Kempes. S-a dovedit a fi o alegere foarte buna, din acel moment el devenind o parte importanta a partiturii vocale din Cargo.

Fiind si un instrumentist foarte talentat, el a dezvoltat impreuna cu Adi Barar grelele riffuri de chitara marca Cargo.

1997

Ramon Radosav pleaca in SUA, locul lui fiind ocupat de Alin Achim.

1998

de Sanziene, Cargo lanseaza albumul “Ziua vrajitoarelor” si o brosura intitulata “Jurnal de bord” cu textele tuturor cantecelor si biografia oficiala a trupei.

2000

in 10 decembrie, Cargo isi lanseaza noul maxi-single intitulat “Baga-ti mintile-n cap” si “Colinde 2000“, sub egida casei de discuri Media Pro Music. in 15 decembrie 2000 are loc lansarea oficiala si la Bucuresti.

2001

pe 30 iulie, dupa concertul de la Festivalul Motociclistilor de la Sibiu, Adrian Igrisan cade de pe motocicleta, fracturandu-si grav piciorul si fiind indisponibil cateva luni. Dupa recuperarea partiala, el concerteaza in continuare cu piciorul incomplet refacut, stand pe scaun. Abia dupa mai mult de zece ani de chinuri, si operatii in Romania si Ungaria, el va fi refacut. In prezent, desi doctorii i-au spus ca nu va mai merge niciodata, el alearga pe scena, si face sport de performanta!

2002

Ovidiu Ioncu (“Kempes”) pleaca in Australia, vocea principala fiind preluata de Adrian Igrisan. Desi l-au regretat pe Kempes, fanii au ales sa ramana alaturi da Cargo, ulterior s-a dovedit ca Adrian Igrisan este probabil cea mai mare voce Rock din Romania, cel mai mare hit al trupei – “Daca ploaia s-ar opri” fiind cu el la voce!

2003

decembrie, se lanseaza albumul cu numarul 4, “Spiritus Sanctus”, sarbatorit cu un concert cu sala plina la Palatul Copiilor din Bucuresti. Publicul primeste foarte bine noul album, videoclipul piesei “Daca ploaia s-ar opri” fiind difuzat frecvent pe posturile radio/tv.

2004

Se lanseaza piesa si videoclipul Nu pot trai fara tine

2005

Cargo obtin inca o data premiul pentru cea mai buna trupa rock la MTV Romanian Music Awards. Tot in acelasi an primesc Dublu Disc de Aur pentru vanzarile albumului “Spiritus Sanctus” , album ajuns in mai mult de un milion de case din Romania!

2007

Cargo lansează albumul intitulat XXII, ce cuprinde 22 din cele mai cunoscute piese ale formației, reînregistrate cu Adrian “Baciu” Igrișan la voce.

2010 – 2013

Alin Achim părăsește Cargo, locul lui fiind luat provizoriu de chitaristul Mirel Cumpanas, pana ce in 2013 este cooptat bassistul Florin “Xbass” Barbu, votat de mai multe ori “cel mai bun bassist din Romania”
Claviaturistul Ionut Carja, ii ia locul lui Cristi Pup, venind cu un sound nou si puternic.

2013

se lanseaza piesa “Nu ma lasa sa-mi fie dor” piesa indragita pe loc de public, care prevede o relansare spectaculoasa a trupei Cargo.

DISCOGRAFIE

Albume

Povestiri din gară – 1992
Destin – 1995
Colinde și obiceiuri de iarnă – 1996, relansat în 1999 cu corala Teofora
Ziua Vrăjitoarelor – 1998
Colinde – 2000
Spiritus Sanctus – 2003
XXII – 2007
Singles și altele

1989 – 1989
Brigadierii – 1989
Buletin de știri – 1989
Doi prieteni/Ana – 1990
Capra/Lui – 1995
Clasa muncitoare & Batacanda – 1996
Steaua & Urare/Bucuria Crăciunului – 1997
Cântecul Paștelui – 1998, video
Bagă-ți mințile-n cap – maxi-single – 2000
Mama (Mother) – 2000, video
Cargo Box Set – include albumele Povestiri din gară, Destin și Ziua Vrăjitoarelor
Dacă ploaia s-ar opri – 2003, video
Nu pot trăi fără tine – 2004, video
Ca o stea – 2007, video
Nu ma lasa sa-mi mie dor – 2013,

Informații și rezervări
Raluca 0727488470
Adrian 0758352896

Suport artiști 50 de Ron

 

 


  • Detalii
  • Galeria
  • Etichete
  • Mai mult
%d blogeri au apreciat: