rares totu la barba neagra

Rares Totu La Barba Neagra Vama Veche

Acasa  /  Evenimente  /  Diverse  /  Pagina curenta

Rares Totu La Barba Neagra Vama Veche – 07 august 2016

 

Rares Totu s-a nascut pe 27 septembrie 1965, la Cluj-Napoca. La varsta de 7 ani a inceput sa ia lectii de pian, dar s-a hotarat sa devina chitarist dupa ce a vazut un film Martin Scorsese care avea sa-i schimbe viata: The Last Waltz (featuring Eric Clapton, printre altii).

In 1987 a format trupa Trans Express, alaturi de care a castigat in acel an toate competitiile desfasurate in tara. Astfel, Rares a castigat toate premiile pentru chitara si a fost numit Cel mai bun chitarist al anului 1987. Doi ani mai tarziu, datorita piesei The Heat Of The Night, revista Metal Hammer avea sa ii numeasca „cea mai buna trupa si cel mai bun cantec care au aparut din spatele Cortinei de Fier”. Pentru o perioada, Rares a cantat si la clape in cadrul formatiei Compact.

In 1990, in urma unor concerte foarte bine primite in Ungaria, s-au hotarat sa se mute in Budapesta, intorcandu-se in tara doar pentru show-uri la evenimente importante ca Rock’ 91 sau in deschiderea concertului Uriah Heep. In 1992, Rares a primit al doilea sau titlu de Cel mai bun chitarist al anului, de data asta in Ungaria.

Dupa un accident soldat cu moartea lui Bela Raduly, bateristul trupei la acea vreme, Rares a hotarat sa se intoarca in Romania si a format, in 2003, trupa Midnight Express. O piesa a acestora (o versiune a cantecului All Along The Watchtower) a fost inclusa pe CD-ul Romanian Tribute To Hendrix.

In prezent, Rares Totu lucreaza la primul lui material ca artist solo, care va cuprinde si colaborari cu mai multe voci cunoscute ale Romaniei. El va concerta duminica, 7 august, sub titulatura Rares Totu Blues Experience, in vama Veche la Barba Neagra. Suport artisti 20 de ron Info si rezervari 0727488470 / 0758352689


  • Detalii
  • Galeria
  • Etichete
  • Mai mult
%d blogeri au apreciat: