Ziua Chitarelor 4

Ziua Chitarelor 4

Acasa  /  Evenimente  /  Concerte  /  Pagina curenta

Ziua Chitarelor 4 – 3 septembrie 2016

 

Pe data de 3 septembrie, 6 dintre cei mai buni şi cunoscuţi chitarişti din lume se vor întâlni pe aceeaşi scenă din Constantă, la cel mai important şi prestigios festival de chitară modernă din Europa : Ziua Chitarelor. Este vorba despre : Frank Gambale (Chick Corea), Ron Thal (ex Guns’n’Roses), Tosin Abasi (Animals aş Leaders), Joel Hoekstra(Whitesnake), Prashant Aswani (Justin Timberlake), Daniele Gottardo(chitaristul preferat al lui Steve Vai). O zi întreagă dedicată chitariştilor şi iubitorilor de muzică bună, care include un masterclass dimineaţa urmat de un concert live seara. Intrarea este liberă (gratuită)! Nu rata evenimentul şi invitat-ţi toţi prietenii!

Ziua Chitarelor este un concept unic în lume propus de chitaristul italian Corrado Sgandurra începând cu anul 2009. Stabilit în România, chitaristul concepe un festival original din toate punctele de vedere, dedicat nu doar chitariştilor, ci şi iubitorilor de muzică bună. Este original pentru că, până la Ziua Chitarelor, pe nicio altă scenă internaţională nu s-au mai întâlnit, în acelaşi timp, atât de mulţi chitarişti virtuoşi care să încânte mulţimea.
Festivalul a găzduit numeroşi chitarişti de renume internaţional care nu numai că au susţinut recitaluri, dar au şi împărtăşit doritorilor secretele interpretării la chitară în cadrul unor master class-uri organizare în scop educativ şi cultural pe tot parcursul evenimentului.
Având ca principală motivaţie educarea tinerilor muzicieni români şi ridicarea nivelului calitativ de interpretare instrumentală, festivalul a permis ca accestul publicului să fie gratuit, încurajând tinerele talente să-şi îmbogăţească şi actualizeze cunoştinţele muzicale.
Ziua Chitarelor, aflat la cea de-a patra editie, este un festival extrem de popular, cu fan cluburi în toată ţara şi cu foarte mulţi fani aflaţi dincolo de graniţele României.
Mulţi participanţi ai competiţiei muzicale din cadrul evenimentului au fost de diferite naţionalităţi, sosiţi din toate colţurile lumii(Brazilia–USA –Guatemala –Bulgaria –Italia –Lebanon –Makedonja–Croatia –Albania –Filipine–Islanda-Anglia.

Evenimentul va avea loc atat la Teatrul de Stat  Constanta cat si in Piata Ovidiu


  • Detalii
  • Galeria
  • Etichete
  • Mai mult
%d blogeri au apreciat: