„Şobolanul rege” - Teatrul de Stat Constanta

„Şobolanul rege” – Teatrul de Stat Constanta

Acasa  /  Evenimente  /  Diverse  /  Pagina curenta

„Şobolanul rege” – Teatrul de Stat Constanta – 19 noiembrie 2016

 

Sâmbătă, 19 noiembrie 2016, de la ora 19.00, Teatrul de Stat Constanţa (TSC) vă invită la „Şobolanul rege”, o piesă a dramaturgului român care trăieşte în Franţa, Matei Vişniec.

În prezent, actorii repetă în limba franceză această piesă, pregătind reprezentanţiile pentru Festivalul de la Avignon, din iulie 2017.

Spectacolul a fost jucat în premieră pe ţară la Constanţa, în stagiunea trecută şi suscită un mare interes al publicului datorită interpretării actorilor Iulian Enache, Remus Archip, Maria Lupu, Marian Adochiţei, Mihai Sorin Vasilescu, Andrei Cantaragiu, Adrian Dumitrescu, Mirela Pană, Georgiana Mazilescu, Ana Maria Ştefan, regiei semnate de Radu Dinulescu, scenografiei Sandei Mitache, muzicii lui Mihnea Brumariu şi montajelor video realizate de Alexandru Bibere.

Într-un loc din Balcani se războiesc, concret, cu gloanţe şi sânge, două tabere care fraternizează în fiecare seară, în faţa televizorului, îşi vând arme şi muniţie una alteia şi ar face orice pentru mediatizarea conflictului lor. Este o lume urâtă şi nebună, a cărei interfaţă cu publicul o reprezintă jurnalistul, interpretat de Iulian Enache. Obiectivul său devine, pe parcurs, câştigarea coroanei de rege al audienţei, a primului loc în jurnalele de ştiri,
Dramaturgul Matei Vişniec, totodată jurnalist la Radio France International, cunoaşte din interior provocările actuale ale acestei meserii, felul în care jurnalismul senzaţionalist a ajuns să reprezinte esenţa mizeriei umane, aşa cum şobolanul este imaginea absolută a murdăriei.

Alianţa cu şobolănimea – reprezentată pe scenă de Maria Lupu, într-un costum respingător – este fatală pentru umanitate.


  • Detalii
  • Galeria
  • Etichete
  • Mai mult
%d blogeri au apreciat: