concert-compact-doors-club

Compact – concert extraordinar la Doors Club

Acasa  /  Evenimente  /  Concerte  /  Pagina curenta

Compact – concert extraordinar la Doors Club – 4 decembrie 2016

 

Duminică, 4 decembrie, ora 20:30, Doors Club te invită la concertul extraordinar COMPACT.

Prețul unui bilet este 60 de lei. Biletele se achiziționează în avans, de la sediul clubului. Info și rezervări la tel.: 0763 66 16 22

Trupa Compact a luat ființă în 1977, la Cluj, însă a intrat în atenția publicului abia în 1981, an în care și-a găsit identitatea muzicală datorită cooptării lui Paul Ciuci – solist, chitarist și compozitor. A fost un început de drum, compozițiile lui Paul Ciuci s-au făcut remarcate rapid datorită stilului și timbrului aparte, iar, în scurt timp, Compact a devenit una dintre cele mai cunoscute și iubite formații rock din România.
Primele piese ale trupei au fost înregistrate în 1982, acestea apărând pe albumul „Formații Rock 6”. Tot în 1982, Compact participă la Festivalul Rock „Serbările Mării”, unde obtine Premiul I, iar Paul Ciuci este desemnat cel mai bun solist vocal al unei formații rock.
În 1983 este lansat primul mare succes al formației, „Fata din vis”, care aduce notorietatea numelui Compact. Doi ani mai târziu, „Fata din vis” – melodie care va deveni ulterior hitul multor generații, apare pe primul album propriu al trupei, căruia îi dă și titlul.
Între 1982 și 1986, formația își petrece sezoanele estivale concertând în fiecare seară în stațiunea Costinești.
Anii ’80 i-au adus trupei numeroase turnee în țară – cu sute de concerte anual – și prezențe la festivaluri.
În 1985, trupa Compact esta invitată la Festivalul Rock de la Dresda – cea mai importantă manifestare de profil destinată țărilor din blocul communist, iar, un an mai tarziu, efectuează turnee în fosta Uniune Sovietică și Bulgaria.
În 1988, Compact lansează albumul „Cântec pentru prieteni”. Au urmat: „Pe tine te-am ales” (1997), „Compact 100%” (1998), „5.Compact” (2002), „In memoriam” (2005) și „Compact live” (2007).
În perioada 1991 – 1995, Paul Ciuci a plecat din trupa Compact, alăturându-se formației Sfinx Experience, care, de-a lungul timpului, a reunit nume importante din muzica autohtonă. A cântat cu aceasta în Olanda, Luxemburg și Belgia, însă nu a putut sa stea departe prea mult de trupa sa de suflet, astfel că în 1996 a revenit la Compact.
În 1996, trupa participă la turneul național Marlboro Music, iar câțiva ani mai târziu cântă în deschidere la nume precum Bonnie Tyler, Europe, Scorpions.
Urmează turnee în străinătate. 2005 este anul în care Compact a efectuat un turneu de 45 de zile în Statele Unite ale Americii. În 2008, este rândul Canadei, unde formația a susținut concerte în Toronto și Montreal. În același an, trupa a avut spectacole încununate cu mult succes în Germania, Spania și Cipru.
În 2010, Compact desfășoară turneul național „Cantec pentru prieteni”, care a cuprins aproape 50 de orașe.
În 2011, pe lângă numeroasele spectacole din țară, trupa întreprinde noi turnee în Germania și Canada. Concertele sold-out au făcut ca membrii formației să fie invitați și în anul următor în cele două țări. Turneul german din 2012 a cuprins si un concert caritabil, pentru fundaţia muzicianului german Peter Maffay (Fundaţia „Peter Maffay”). În Canada, formația a desfășurat un turneu de o lună, în șase localități, care a însemnat bucuria întâlnirii cu un public ce a cântat piesele Compact de la începutul și până la sfârșitul spectacolelor.
La finele lui 2012, Paul Ciuci s-a implicat într-o inițiativă umanitară a postului de radio Europa FM, cântând alături de alti 13 artiști români imnul campaniei „Nu ești singur pe lume”.
La începutul anului 2013, Compact a lansat, într-o nouă versiune, piesa „Ești totul pentru mine” (compozitie 1985), extrem de bine primita de public. În luna ianuarie 2013, această melodie a obtinut, prin votul publicului, locul I în Top Românesc, clasament realizat de Radio România Actualități.
În vara anului 2013, Compact a cântat în deschiderea concertului legendarei trupe Deep Purple, pe Cluj Arena, unde s-a bucurat de un real succes.
În același an, trupa a lansat piesa „Zambetul din ochii tăi”, o melodie foarte apreciată de public, care va fi inclusă pe noul disc. De Ziua Națională a României, 1 Decembrie, formația a fost invitată să cânte în Austria, la Romanian Ski Days.
În 2014, trupa Compact a lansat încă o melodie nouă – „Am curaj”, de asemenea primită cu bucurie și apreciată de fani.
De la începutul lui 2016, trupa Compact are numeroase concerte în țară, dar și în străinătate (Birmingham – Londra). Totodată, lucrează la noul album, programat să apară anul acesta.


  • Detalii
  • Galeria
  • Etichete
  • Mai mult
%d blogeri au apreciat: