lacul lebedelor constanta

Lacul Lebedelor la Casa de Cultura a Sindicatelor Constanta

Acasa  /  Evenimente  /  Diverse  /  Pagina curenta

Lacul Lebedelor la Casa de Cultura a Sindicatelor Constanta – 17 decembrie 2016

 

LACUL LEBEDELOR

BALLET CLASSIQUE DE SAINT- PETERSBOURG

LACUL LEBEDELOR

Baletin 4 acte

 

Muzica  de  P.I.Ceaikovski

Libretul: Vladimir BerghicevşiVasilieGheltzer

Coregrafia: Marius Petipa şi Lev Ivanov

Scenografia: Evgenii Gurenco

Pictor de Costume:  Vera Poliudova

ODETTE/ ODILE : MARIA POLIUDOVA

SIEGFRIED : VLADIMIR STATNII

Premiera mondială: 20 februarie 1877, la Teatrul Bolshoy din Moscova.

Compania  „St. Petersburg Classical Ballet of AndreyBatalov’’

Este creata de Andrei Batalov – prim-solist la Teatrul Mariinski .

Absolvent al Academieide Balet Vaganova  din Rusia ,Andrei Batalov  este pe scena de mai mult de 20 de ani. In 1992 a devenit solist al Teatrului Academic de Stat ‘’Mussorgsky ‘’ din Sankt-Petersburg iar doi ani mai târziu, devine  prim solist al Teatrului Mariinski.

El aparține unei rase rare de dansatori virtuosi cu o extraordinara tehnică care-i permite a fi in rand  cu  dansatori  legendari de balet  din trecut și prezent, de la Vestris și Nijinsky la Baryshnikov și Julio Bocca.

Andrei Balatov deține o colecție unică de premii de la diferite concursuri internaționale de balet. A fost câștigător al medaliei de aur la Concursul International de Balet de la Nagoya (Japonia, 1996) și la Paris (1997),  al premiului al doilea la  Concursul Internațional Rudolf  Nureyev la Budapesta (1996), al premiului I și Premiului Mihail  Baryshnikov la Arabesque-96,Marele Premiu la Concursul International de Balet de la Moscova (1997) si a deschis Concursul de Balet din Perm (1996) .

In repertoriul de  la Mihailovski (1992-1994) și MariinskyTeatre (din 1994), Batalov  executa roluri principale in urmatoarele balete : „Cavaleria halt”, „La Sylphide”, „Le Corsaire”, „Don Quijote”, „La Bayadere” „Manon”, „Scheherazade”, „Romeo și Julieta”, etc.

La  Royal Ballet danez (2000-2002), repertoriul său a inclus roluri clasice principale, cum ar fi: Printul Siegfried ( „Lacul lebedelor”), Albert ( „Giselle”)  ș ibalete contemporane de Peter Martins si  Kevin O ‘Dale .

Batalov colaboreaza cu cei mai buni dansatori ai Teatrului Mariinsky – Altynay Asylmuratova, Diana Vishneva, Ulyana Lopatkina, Elvira Tarasova precum și cu legenda 1960-1970 NadejdaPavlova (BolshoiTheatre). Încalitate de director artistic al companiei, Andrei Batalov intenționează să urmeze marile tradiții ale baletului rus lasate de marii maestri ai trecutului – Marius Petipa, Lev Ivanov, Alexander Gorsky, MihailFokin.

Astăzi Batalov nu numai că dansează el însuși, dar, de asemenea, în vață pe alții – din 2010 el este un coregraf al Teatrului Mihailovski. Printre absolvenții săi il mentionam pe  renumitul Leonid Sarafanov. In 2014 a deschis la Sankt-Petersburg, Teatrul de balet clasic la care a devenit director artistic.

 

BALETUL  CLASIC din  ST.PETERSBURG  A. BATALOV este o companie tânără și dinamică, în mod cla reducata în cea mai bună tradiție rusească.

Repertoriul companiei ‘’St.Petersburg Classical  Ballet ‘’  imbina capodopere ale baletului clasic cum ar fi : „Lacul lebedelor”, „Spărgătorul de nuci” și „Frumoasa din pădurea adormită” de P.Ceaikovski, „Chopiniane”,  „Giselle”  de A.Adam, „Les Sylphides” de Michel Fokine ,  „Don Quijote”, „Paquita” de L. Minkus si coregrafia contemporană – Alexei Miroshnichenko, Emil Faski și altele.

BALETUL  CLASIC  din  ST.PETERSBURG A. BATALOV a efectuat turnee in Japonia, Spania, Elvetia, Germania, Franta, Italia , Cehia., in toamna sunt invitati in turneu in SUA .

Limbajul artei este universal şi etern. Este o limbă care n-are nevoie de traducere, care poartă peste tot armonia şi creativitatea.

DIRECTOR ARTISTIC  –  ANDREI BATALOV

Pret bilet  :  120 si 150 lei

Ora de incepere: 19,00


  • Detalii
  • Galeria
  • Etichete
  • Mai mult
%d blogeri au apreciat: