EXPO ONG a 2-a editie@VIVO! Constanta

EXPO ONG a 2-a editie@VIVO! Constanta

Acasa  /  Evenimente  /  Diverse  /  Pagina curenta

EXPO ONG a 2-a editie@VIVO! Constanta – 21 ianuarie 2017

 

Se organizează EXPO ONG ediția a 2-a! ONGurile constănțene se pot înscrie până pe 24 decembrie!

Coaliția ONGurilor Constanța organizează a doua ediție EXPO ONG, cel mai mare târg de voluntariat din județul Constanța. Târgul va avea loc în perioada 21-22 ianuarie în VIVO Constanța, iar participarea expozanților va fi GRATUITĂ cu respectarea unui set de reguli din partea organizatorilor. Dacă la prima ediție EXPO ONG au fost 17 ONGuri participante, la a doua ediție vor fi 25 de standuri. În prezent sunt înscrise pe listă 16 ONGuri care sunt membri ai Coaliției ONGurilor. Anunțăm că mai sunt 9 standuri disponibile pentru alte ONGuri Constănțene.

EXPO ONG este poate cel mai ambițios proiect de promovare a voluntariatului constănțean din ultimii 15 ani! Prima ediție s-a încheiat cu un număr de aproximativ 200 de persoane care s-au înscris pe listele de voluntariat ale expozanților și lansarea unei broșuri cu activitatea și datele de contact ale ONGurilor. EXPO ONG a doua ediție își propune depășirea obiectivelor de la prima ediție prin:
– un număr de 25 de ONGuri expozante
– Distribuirea a 1000 de broșuri EXPO ONG ediția a 2-a în licee și facultăți
– 500 de persoane noi care să devină voluntari în urma evenimentului
– program de prezentări interactive susținute în paralel cu târgul pentru grupuri de 25 de persoane

ONGurile care doresc să se înscrie la târg o pot face până pe 24 decembrie inclusiv, completând un formular de înscriere accesibil pe pagina de Facebook EXPO ONG. Toți expozanții sunt obligați să respecte programul 10.00 – 21.30 la stand și un set de reguli furnizat de organizatori pentru o bună desfășurare a evenimentului. Participarea ca expozant nu presupune nicio taxă, în schimb fiecare expozant este responsabil cu amenajarea standului, procurandu-și materiale din resurse proprii. Organizatorii vor pune la dipozitie un stand 2/3 metri inscripționat cu numele ONGului, o masă și două scaune și își asumă o promovare intensivă a târgului pe toate canalele media locale.

Târgul va avea loc în VIVO Constanța și avem confirmat GMB Computers ca Partener Principal. Dacă sunt companii care vor să devină sponsori ai evenimentului și să se promoveze în perioada 1-25 ianuarie în cadrul EXPO ONG o pot face până la finele anului 2016 contactând coordonatorul proiectului Ramona Leonida.

ONGurile înscrise la EXPO ONG până acum sunt:
1. JCI Constanța
2. Save the Dogs and Other Animals
3. Asociația United Hands România
4. Creative Plus Constanța
5. Organizaţia Ecologistă Neguvernamentală „Mare Nostrum”
6. Asociația Culturală Tomis
7. Asociația Sportivă SanaSport
8. Grup Civic Baricada Verde
9. Societatea de Explorări Oceanografice și Protecție a Mediului Marin „Oceanic-Club”
10. Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA)
11. Asociația Psihologilor și Psihopedagogilor PROCIVITAS (APP PROCIVITAS)
12. Leadership Today
13. Asociația Tomis Antidrog
14. Creative Life Association
15. Cercetașii Marini
16. Centrul pentru Resurse Civice

Project Manager EXPO ONG și Coordonator Coaliția ONGurilor Constanța:
Ramona Leonida
EXPO ONG este organizat de Coaliția ONGurilor Constanța

……………………..……………………..……………………..………
Viziunea Coaliției ONGurilor Constanța constă în sprijinirea dezvoltării durabile a Constanței. Ne dorim un viitor mai bun pentru generațiile ce urmează și să aducem o contribuție semnificativă prin activitatea de voluntariat. Cum putem realiza acest lucru? Prin misiunea Coaliției: stimularea coeziunii sociale din Constanța. Această Coaliție înseamnă colaborare între ONGuri în primul rând dar și cu implicarea sectorului privat și cel public. Asociațiile, companiile și autoritățile locale ar trebui să conlucreze pentru dezvoltarea tuturor sectoarelor: social, educație, cultură, mediu, sănătate etc. În acest sens, Coaliția își propune pentru 2016 să abordeze 5 domenii: mediu, cultură, sport, educație și social pe care să dezvolte cel puțin câte un proiect.

Obiectivele noastre sunt:
1. Crearea unor proiecte comune pe cele 5 arii de activitate: social, mediu, cultural, educație, sport
2. Monitorizarea activității factorilor responsabili cu implementarea planurilor și programelor de dezvoltare a județului Constanța
3. Dezvoltarea unui plan de voluntariat comun (realizarea unui calendar comun cu activitățile coaliției și activitățile membrilor Coaliției)
4. Reprezentarea intereselor membrilor Coaliției


  • Detalii
  • Galeria
  • Etichete
  • Mai mult
%d blogeri au apreciat: