Programul festivalului International de Strada - Constanta 2017

Programul festivalului International de Strada – Constanta 2017

Acasa  /  Evenimente  /  Copii  /  Pagina curenta

Programul festivalului International de Strada – Constanta 2017

Arlechini, Insecte uriașe, Balerine gigantice: ART DISTRICT 2017 transformă Constanţa într-o mare scenă de teatru!

Pe 2 septembrie 2017, începând cu ora 18.30, o MARE PARADĂ va străbate orașul pe bulevardul Tomis, de la Sala Sporturilor şi până în Peninsulă.

 

Pe 3 septembrie 2017, începând cu ora 12.00, Piaţa Ovidiu şi întreaga zonă veche a Constanţei devin, în premieră, o mare scenă de teatru.

 

Şi, desigur, nu vorbim despre orice fel de teatru, ci despre cea mai veche formă de manifestare artistică stradală, născută din dorinţa de a interacţiona direct cu publicul spectator, de a-l ajuta să depăşească limitele impuse de sala de spectacol, de a-l face să se bucure liber de actul cultural.

Teatrul stradal este cea mai veche formă de teatru existentă, adresându-se unui public liber, începător sau cunoscător într-ale teatrului. A venit momentul ca şi Constanţa să intre, cu Festivalul Internațional de Stradă „Art District 2017”, pe lista exclusivistă a oraşelor europene unde acest fenomen este susţinut şi agreat de autorităţi şi iubit de marele public. Astfel, personaje din toate basmele, poveştile şi dramaturgia lumii, pantomima, circul, comedia, dansul, acrobația, muzica de stradă și parada vor lua cu asalt traseul descris mai sus, transformându-l în scene deschise, inundate de lumini, muzică, personaje ireale și bună dispoziție.

Reunind toate aceste forme de artă a spectacolului, festivalul „Art District 2017” va deschide minţile şi inimile spectatorilor, ocazionali sau fideli, şi pe parcursul a două zile, va transforma Constanţa într-un oraş cu adevărat european din punct de vedere cultural. Artiştii participanți la acest eveniment, ce provin din mai multe țări ale Uniunii Europene, vor jongla cu diverse dimensiuni artistice, provocându-le spectatorilor un amestec surprinzător de emoţii.

Zeci de artiști vor face din Constanța casa artelor timp de două zile și vor da viață străzilor, uimind publicul de toate vârstele, din toate categoriile sociale. Prima ediție a Festivalului Internaţional de Stradă „Art District” are ca punct de pornire, în acest an, orașul Constanța, municipiul reședință de județ, urmând ca, în anii următori, să poată călători prin toate localităţile și orașele județului.
Printre trupele invitate se numără Transe Express (Franța), Camouflage Roadshow (Germania), ULIK & LE SNOB & Cie (Franța), Worldbeaters Music (Marea Britanie), Headless Madness, Cirquet Confetti (Spania), Les Enjoliveurs Compagnie (Franța), Cia La Tal (Spania), Barbarossa Samba Group (România), Ilotopie (Franța), Le Caramantran (Franța).
Festivalul Internațional de Stradă „Art District 2017” este organizat de Fundația Umanitară Clopot, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța.


  • Detalii
  • Galeria
  • Etichete
  • Mai mult
%d blogeri au apreciat: