Concert cu Tudor Gheorghe

Iarna Simfonic – Concert cu Tudor Gheorghe la Casa de Cultura din Constanta

Acasa  /  Evenimente  /  Concerte  /  Pagina curenta

Iarna Simfonic – Concert cu Tudor Gheorghe

la Casa de Cultura din Constanta

 

Iarna Simfonic vorbește despre adâncimea seninătății; marea poezie, îmbinată cu lirica populară din colinde. Lucrarea constituie o suită simfonică în cinci părți, în care au fost integrate organic, pe lângă poemele de iarnă, motive melodice din sfera colindelor tradiționale.

Iarna Simfonic este un album al interpretului român Tudor Gheorghe. Acompaniază: Orchestra si Corul National Radio; Dirijor si orchestrator: Marius Hristescu.

 

Tudor Gheorghe este un cântăreț, compozitor și actor român, născut la 1 august 1945, în comuna Podari, județul Dolj, dintr-o familie de țărani. Copilăria, dar mai ales adolescența, i-au fost dificile. Tatăl, cântăreț la biserică, a fost arestat ca legionar și deținut politic la Aiud.

În perioada comunistă, Tudor Gheorghe a întâmpinat foarte multe opreliști din partea regimului comunist, fiindu-i interzis să concerteze un deceniu, până la Revoluția română din 1989. Artistului i-au fost cenzurate spectacolele, iar în anul 1987, i-a fost interzis să concerteze. După revoluția din decembrie 1989, Tudor Gheorghe a revenit.


  • Detalii
  • Galeria
  • Etichete
  • Mai mult
%d blogeri au apreciat: