ovidius-in-love

OVIDIUS IN LOVE – Jurnalul unui exilat îndrăgostit

Acasa  /  Evenimente  /  Pagina curenta

OVIDIUS IN LOVE – Jurnalul unui exilat îndrăgostit

de Alexander Hausvater după Marin Mincu

 

 

Alexander Hausvater: „Este un spectacol în care se creează o ţară. Este o ţară care promite să se realizeze pentru că are un potenţial absolut extraordinar. Această ţară, pe care nu o numim, care va veni din aceşti geţi, are tot potenţialul să devină cea mai extraordinară ţară imaginabilă.


El trăieşte în această ţară, după creaţia mea şi a lui Mincu, ca să se schimbe, ca să înţeleagă că tot ce a scris înainte a fost scris fără experienţa vieţii. El a scris poezii de dragoste dar nu a iubit niciodată!!! A scris despre oameni, dar n-a cunoscut omul pe stradă, în casa lui, la suferinţă şi la bucurii! Aici el cunoaşte o femeie, care îl introduce în comunitatea Tomisului, şi scrie pentru prima oară ce vede, ce aude, ce trăieşte, nu termeni teoretici care există numai în imaginaţia lui. Deodată, opera lui în limba latină, cam moartă, total imitativă după cea grecească, devine, în limba getă, reală, devine o mărturie a existenţei lui şi a oamenilor de aici.


Şi, încet – încet, omul numit Ovidiu, prin dragoste, se transformă într-un get şi devine poetul acestor oameni. Rescrie Metamorfozele, lucrările lui anterioare, bazându-se pe personaje întâlnite în acest oraş, devenind primul, poate şi cel mai important scriitor al acestei naţiuni”.

Durata spectacolului: 1h40min

NERECOMANDAT MINORILOR SUB 14 ANI

Actori:

Constantin Florescu, Georgiana Mazilescu, Mara Opriș, Marian Adochiței, Georgiana Rusu, Cristian Osoloș, Laura Iordan Adrian, Florina Stănculeț, Laura Crăciun, Alina Manțu, Cosmin Mihale, Adrian Dumitrescu, Maria Lupu, Maria Teișanu, Norbert Boda, Robert Danci, Diana Vieriu, Diana Orezeanu, Iulia Mihalcea , Cristina Munteanu, Ionuț Rusu, Alexandru Medveghi, Teodor Marcu, Alexandru Iacov, Răzvan Radu

Regia artistica: Alexander Hausvater
Scenografie: Maria Miu
Coregrafie: Lorant Andras
Muzica: Mircea Kiraly
Fotografie: Marian Adochiței
Costume: Maria Miu
Decoruri: Maria Miu
7.Dec.2017 la 19:00

  • Detalii
  • Galeria
  • Etichete
  • Mai mult
%d blogeri au apreciat: