cea mai frumoasa sotie

Cea mai frumoasa sotie la Teatrul de Stat Constanta

Acasa  /  Evenimente  /  Pagina curenta

Cea mai frumoasa sotie

de Eugène Labiche

 

Cea mai frumoasă soție (cu titlul original „Madame este trop belle”), de Eugène Labiche, este un spectacol În premieră pe țară, realizat de Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviște. Îi aparțin atât regia, cât și scenografia și ilustrația muzicală.

Personalitate artistică prestigioasă a scenei românești, Mc Ranin este regizor, dar și scenograf (membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România), a trăit zece ani În Franța, unde a studiat, la Sorbona, cu teatrologul de origine română George Banu, dar s-a Întors În România, considerând că este mult mai palpitant să trăiești aici.
În Franța a creat două companii teatrale, a colaborat cu Radio France International, Muzeul de Artă Modernă din Paris, Eurodisney și cu mai multe teatre.

În România, i se datorează primele spectacole de teatru monumental, stradal și acvatic și este organizatorul consacratului Festival internațional „Babel”, ce are loc în fiecare an, în iunie, la Târgoviște.

Piesa oferită de TSC spectatorilor constănțeni, este o comedie de situație din lumea burgheziei pariziene, în care intriga se țese în jurul unei preafrumoase femei, curtate de toți bărbații din jurul ei. Acest rol va fi jucat, alternativ, de Florina Stănculeț și de Georgiana Rusu.
Vor mai urca pe scenă Liviu Manolache, Nicodim Ungureanu, Andrei Cantaragiu, Remus Archip, Andu Axente, Luiza Martinescu, Adrian Dumitrescu, Alexandru Iacov, Laura Crăciun, Cosmin Mihale și Gelu Ciobanu.

Eugène Labiche (1815 – 1888) era considerat de admiratorii săi egalul lui Moliere, comediile sale fiind considerate mai complexe și mai puțin grosiere decât multe alte producții de același gen. „Dintre toate personajele care mi-au ieșit În cale și pe care viața mi le-a oferit, am selectat burghezul. Prin excelență mediocru, atât În viciile cât și În virtuțile sale, el se află la jumătatea drumului dintre erou și ticălos, dintre sfânt și desfrânat”, spunea dramaturgul referindu-se la opera sa.

INTRAREA INTERZISA MINORILOR SUB 14 ANI

 

Actori:

Florina Stanculet / Georgiana Rusu, Liviu Manolache, Nicodim Ungureanu, Andrei Cantaragiu, Remus Archip, Andu Axente, Luiza Martinescu, Adrian Dumitrescu, Alexandru Iacov, Laura Craciun, Cosmin Mihale și Gelu Ciobanu.

Regia artistica: Mihai Constantin Ranin
Scenografie: Mihai Constantin Ranin
Muzica: Mihai Constantin Ranin
14.Ian.2018 la 19:00

  • Detalii
  • Galeria
  • Etichete
  • Mai mult
%d blogeri au apreciat: