jurnal romania constanta

Jurnal de Romania. Constanta

Acasa  /  Evenimente  /  Pagina curenta

Jurnal de Romania. Constanta

de Carmen Lidia Vidu

 

Sase femei în confruntare cu oglinda.

Spectacolul „Jurnal de Romania. Constanta”, realizat de regizoarea Carmen Lidia Vidu, are sase protagoniste, sase actrite care, de aceasta data, se joaca pe ele insele. Femeile inteleg cel mai bine rostul oglinzii, care coincide cu rostul unei autentice pagini de jurnal. Pentru femeie, a avea o oglinda inseamna a avea mereu curiozitatea de a-si cauta /controla/masura identitatea. O curiozitate ce nu poate fi despartita de nevoia de a REFLECTA la cum arati, ce se intampla cu tine/ce esti si ce poti deveni. Ma oglindesc, deci gandesc. Ma oglindesc, deci povestesc.
„Jurnal de Romania” este un proiect multidisciplinar care reuneste filmul experimental, artele vizuale si teatrul. Toate materialele sunt documentate jurnalistic din perspectiva antropologico-vizuala a comunitatilor privite din unghiul actorilor care locuiesc si activeaza acolo.
Carmen Lidia Vidu: „Vreau sa vad cum arata Romania mai putin turistica si mai putin televizata, ma intereseaza o viata normala, dar a unor oameni mai putin simpli, adica a unor oameni de cultura. Combinatia de actor, viata din spatele scenei si orasele Romaniei poate genera o imagine si un discurs aparte, profund si totusi usor de digerat. E un punct de vedere asupra României 2017, o tară in care sunt multe tensiuni, in care teatrul cunoaste mai mult ca oricand lupte interne si in care viata de zi cu zi e macinata de probleme sociale, politice si culturale.
Spectacolul de teatru se doreste a fi un vehicul de comunicare.”

Durata spectacolului: 1h 20m
Spectacol nerecomandat copiilor sub 13 ani

Actori:

Mirela Pana, Lana Moscaliuc, Turchian Guzin Nasurla, Laura Iordan Adrian, Alina Mantu, Florina Stanculet

Regia artistica: Carmen Lidia Vidu
Scenografie: Lacramioara Dumitrascu
Coregrafie: Cristiana Dragan
Montaj video: Cristina Baciu
Fotografie: Cristina Baciu
Costume: Lacramioara Dumitrascu
13.Ian.2018 la 19:00


  • Detalii
  • Galeria
  • Etichete
  • Mai mult
%d blogeri au apreciat: