shylock

Shylock la Casa de Cultura Constanta

Acasa  /  Evenimente  /  Pagina curenta

Shylock la Casa de Cultura Constanta

dupa Gareth Armstrong

 

Regia –  Horaţiu Mălăele

Scenografia –  Iuliana Vîlsan

 Muzica  – Radu Captari

 

Distribuţia: Horaţiu Mălăele (Shylock), George Mihăiţă (Tubal), Mirela Zeţa /Lia Sinchevici (Portia), Bogdan Mălăele (Antonio), Anghel Damian(Bassanio), Lucian Ionescu (Lorenzo), Ruxandra Grecu (Jessica), Vlad Bîrzanu (Gondolierul), Constantin Codrescu ( înregistrare Vocea Ducelui).

 

Shylock prezintă un tablou tragic cu accente comice, abordând un conflict vechi de aproape două mii de ani: creștin contra evreu, dar raportat la problemele lumii contemporane, oferindu-i astfel accesibilitate și dinamism. Mesajul spectacolului are o forță moralizatoare care străbate timpurile, aceea că oamenii au dreptul de a fi tratați egal indiferent de rasă, limbă sau religie.

 

Personaj emblematic al literaturii universale, Shylock adună la un loc câteva secole de istorie a unor stereotipii care compun așa-numitul portret imaginar al evreului pe de o parte și viziunea umanistă a lui Shakespeare, pe de altă parte. El, înainte de a fi evreu, este o ființă umană. Un om cu un dublu parcurs istoric: unul personal și un altul care reflectă întreaga comunitate de evrei hăituiți de câteva veacuri.

 

30.Ian.2018 la 19:00

Ora de incepere: 19,00

Durata spectacolului : 1h si 10 ‘ ( fara pauza )

Pret bilet : 100  lei ; 80  lei 


  • Detalii
  • Galeria
  • Etichete
  • Mai mult
%d blogeri au apreciat: