Madama Butterfly

Madama Butterfly la Teatrul „Oleg Danovski” Constanta

Acasa  /  Evenimente  /  Concerte  /  Pagina curenta

Madama Butterfly

de G. Puccini

 

Madama Butterfly este o operă compusă de Giacomo Puccini pe un libret de Luigi Illica și Giuseppe Giacosa (bazat pe o povestire de John Luther Long și o piesă de David Belasco).
Premiera operei a avut loc la Brescia, pe data de 28 mai 1904.
Durata operei: cca 2 ½ ore.
Acţiunea are loc la începutul secolului al XX-lea în Japonia, lângă portul Nagasaki.

 

Actul I

La Nagasaki, într-o casă de pe colină se serbează căsătoria japonezei Cio-Cio-San (Madama Butterfly) cu ofiţerul american Pinkerton. Consulul Sharpless îi atrage atenţia că tânăra mireasă ia în serios ceea ce pentru Pinkerton este doar amuzament. Într-adevăr, atunci când rudele o repudiază pentru această căsătorie, tânăra găseşte în iubirea lui Pinkerton o consolare care nu seamănă a simplă joacă.

 

Actul II

Au trecut trei ani de aşteptare, dar Butterfly tot mai speră că Pinkerton se va întoarce, crescându-şi fiul şi refuzând orice propunere de a se recăsători. Ea are încredere în jurământul de dragoste şi nu înţelege sfaturile Consulului, care are misiunea de a-i anunţa întoarcerea lui Pinkerton, recăsătorit, pentru a-şi lua doar fiul. La auzul semnalului intrării navei în port, Butterfly se pregăteşte să-şi primească soţul.

 

Actul III

După o noapte de veghe, Butterfly a adormit în zori. Pinkerton soseşte împreună cu Consulul şi Kate, soţia sa americană, şi îi spune cameristei Suzuki scopul vizitei lor. În faţa evidenţei, Suzuki îşi dă seama că sfârşitul tinerei stăpâne a sosit. Butterfly suportă vestea cu mult curaj, dar cere ca Pinkerton să vină să-şi ia copilul. În timp ce micuţul aşteaptă cu steguleţul american în mână, Butterfly se sinucide, auzindu-şi pentru ultima oară numele strigat de Pinkerton, care urcă în goană colina.

 

Regia artistică
OGNIAN DRAGANOV

Scenografia
GRIGORE GORDUZ

Costume
TVETANKA STOINOVA

Soliști
STELA SÎRBU, LUCIA MIHALACHE, DORU IFTENE, MARIUS EFTIMIE debut, ANTON ZIDARU București, CRISTIAN CARAGEA debut, IONELA DUMA, LAURENȚIU SEVERIN, CONSTANTIN ACSINTE, ANDREI BĂICAN, GELU RÂPĂ

Dirijor
GHEORGHE STANCIU

Maestru cor
ADRIAN STANACHE

Preţ: 8 lei pentru copii şi elevi, pe baza carnetului de elev vizat la zi; – 15 lei pentru pensionari şi studenţi, pe baza talonului de pensie şi a carnetului de student vizat la zi; – 20 lei, 25 lei, 30 lei, 40 lei, în funcţie de locul ocupat în salǎ.

Programul agenției de bilete TNOB Oleg Danovski Constanta
LUNI – MIERCURI – JOI – VINERI
11:00 – 17:00 în zilele fără spectacole
11:00 – 17:00, 17:45 – 18:30 în zilele cu spectacole

MARȚI – LIBER

SÂMBĂTĂ – DUMINICĂ
17:45 – 18:30 în zilele cu spectacole
ÎNCHIS în zilele fără spectacole

REZERVĂRI TELEFONICE la 0241 481-460 sau 0723 882 987, doar în timpul programului.


  • Detalii
  • Galeria
  • Etichete
  • Mai mult
%d blogeri au apreciat: