de pasti-saptamana patimilor

DE PASTI – Saptamana Patimilor

Acasa  /  Evenimente  /  Pagina curenta

DE PASTI – Saptamana Patimilor

de August Strindberg

„Strindberg este un uriaş al literaturii suedeze si universale. Pune bazele literaturii şi poeziei suedeze moderne. Tema abordata de Strindberg în operele sale face ca pătura socială situată la putere să-l condamne la nerecunoştinţă. Şi în piesa noastră „De Paşti- Saptamana Patimilor”, Strindberg este de partea celui slab, dând speranţe pentru viitor, ne îndeamnă la iertare, pace şi înţelegere, fapte prin care omul se purifică, iar societatea poate deveni mai bună.

Vorbind de limbajul folosit de Strindberg în textul apărut în anul 1901, este unul arhaic, care nu se mai foloseste astăzi şi este greu de înţeles pentru o persoană care nu ştie limba suedeză. Traducerea dintr-o altă limbă decât cea originală este o mare greşeală, de unde apar diferenţe foarte mari schimbând sensuri şi valori simbolice.
În această producţie de teatru folosesc, împreună cu dr. Olivia Costea, o metodă nouă de lucru în teatru, numită psihodesign, metodă a cărei descriere o las direct doamnei doctor. Ceea ce doresc eu să spun publicului constănţean, este că această metodă îmbogăţeşte valoarea spectacolului prin creaţiile actoriceşti.”

 

Prof. Dr. Zoltan Schapira

 

Actori:

Maria Lupu, Adrian Dumitrescu, Ana Maria Stefan, Laura Iordan Adrian, Razvan Banut, Dorel Visan, Mihai Sorin Vasilescu

Regia artistica: Zoltan Schapira
Scenografie: Dr.Olivia Costea
Montaj video: Zoltan Schapira
Costume: Dr.Olivia Costea
Decoruri: Zoltan Schapira
pret bilet: 30 lei; studenti, elevi: 7.5 lei
30.Mar.2018 la 19:00

  • Detalii
  • Galeria
  • Etichete
  • Mai mult
%d blogeri au apreciat: