jake si femeile lui

Jake si femeile lui la Casa de Cultura Constanta

Acasa  /  Evenimente  /  Pagina curenta

Jake si femeile lui

Ștefan Bănică, înconjurat de femei

 

De: Neil Simon
Regia: Claudiu Goga
Distribuția:  Carmen Tănase, Anca Dumitra, Andreea Vasile, Luminița Erga, Ada Galeș, Diana Roman, Nadiana Sălăgean, Roberta Mitrache
       Ștefan Bănică dă viață unui nou personaj fascinant din galeria dramaturgului Neil Simon, Jake, singurul rol masculin din piesa “Jake și femeile lui”.  Piesa lui Neil Simon “Jake și femeile lui” s-a jucat prima data pe Broadway, în 1992, cu Alan Alda în rolul principal. În 1992, piesa a avut 245 de reprezentații pe Broadway.
     Jake este un scriitor de succes, care are relații cu probleme. Aflat la a doua căsătorie, în pragul unei crize, Jake examinează toate relațiile cu femeile din viața sa, suprapunând planul imaginar cu cel real, în speranța de a înțelege modul prin care ar putea fi un soț mai bun. Piesa permite spectatorului să intre în lumea interioară a celebrului autor, fiind în parte autobiografia celui mai mare dramaturg contemporan, Neil Simon. Acţiunea se desfășoară în apartamentul newyorkez al scriitorului, unde realitatea și imaginaţia se amestecă, granița dintre lumea reală și universul din capul scriitorului devenind din ce în ce mai fină, aproape topindu-se. Jake dialoghează mult, atât cu femeile din viața lui reală, cât și cu cele din lumea sa imaginară, cum ar fi prima soție, decedată în urmă cu mulți ani. Din interacțiunea lui Jake cu femeile din viața lui, fie reale, fie imaginare, rezultă atât comicul situațiilor, dar și momentele de mare sensibilitate.
      “Regizorul Claudiu Goga a făcut o alegere extrem de inspirată distribuindu-l pe Ștefan Bănică în rolul lui Jake” (Judy Florescu). Rolul este complex și dificil, Ștefan Bănică interacționând cu toate femeile, cu sine și cu publicul. „Jake și femeile lui” este unul dintre cele mai interesante spectacole pe care le-am jucat în cariera mea.” – a declarat Ștefan Bănică.
     Așadar, credeți că aveți probleme? Veniți la teatru să vedeți câte probleme are Jake!
Ora de incepere: 19,00
Pret bilet: 80 si 100 lei
15 martie la 19:00

 


  • Detalii
  • Galeria
  • Etichete
  • Mai mult
%d blogeri au apreciat: