flower power fest

Flower Power Fest in Vama Veche

Acasa  /  Evenimente  /  Concerte  /  Pagina curenta

Flower Power Fest

 

Flower Power Fest 2018 face valuri de distracție la Vama Veche! Pentru 7 zile, ne întoarcem în timp și revenim la spiritul vamaiot adevărat!

În programul acestei veri vă așteaptă:
-Un playlist hippie-fonic;
-Haine puține dar hipster-colorate;
-Acorduri de chitară și iubiri de o vară;
-Zile de libertate și nopți libertine;
-Timp mai mult și mai puține griji.

 

Flower Power Fest sau era culturii hippie a luat nastere in 1960,cand generatiile tinere au decis sa protesteze impotriva razboiului din Vietnam. Tinerii mergeau in grupuri si imparteau flori soldatiilor si instigau catre pace si libertate!
In Ibiza ia amploare fenomenul in 1967 cand migreaza catre insula, generatiile de tineri ,care pun sub semnul intrebarii valorile capitalismului, retragandu-se aici pentru ca au gasit libertate de exprimare, o simplitate dura ce ducea spre privitivism (locuiau in corturi, masini, plaja), conectati la natura si ceea ce conteaza cu adevarat…”iubirea”
Sustin sistemul de valori precum libera exprimare, non violenta, iubire, pacifism, prin atitudini si comportament iesit din tiparele acelei perioade.. se imbracau in culori vesele, puternice, purtau flori, iar serile inconjurau stancile in lanturi umane acoperite de flori, dand nasterea unei energi pozitive resimtita si astazi in anumite locuri.
Se dezvolta, aducand cu ei, noi generatii ce ii urmeaza, dezvoltand comertul hand-made,dand nastere unui stil de viata liber!
Apar primele cluburi unde se asculta rock si muzica hippie.

Vama veche a luat nastere in 1860 fiind un sat simplu pescaresc.
In perioada comunista, se transforma intr o locatie boema unde se retrageau artistii, scriitorii si pictorii, intelectualii acelei perioade pentru ca aici gaseau inspiratie, liniste si lipsa cenzurii.
Recurg la aceleasi lucruri simple si isi petrec noptiile pe plaja sau in corturi… canta, creeaza, se bucura. Se retrageau din cadrul opresiunii regimului comunist sperand la o libertate rebela, liniste si pace.
S-au reintors an de an, legand prietenii pe viata,dand viata unei familii si altor generatii ce i au urmat in libera exprimare si dorinta unui sistem lipsit de cenzuri si clisee implementate adanc.

Asa cum nici pe noi acum, nu ne ajuta sistemul politic, iar comunismul inca mai zace ascuns pretutindeni, ne dorim in Acolo, evadarea catre un loc mai bun, nu vrem sa mai luptam cu ceea ce nu putem schimba, vrem doar sa fim din nou liberi!
Acolo is summer of free love!


  • Detalii
  • Galeria
  • Etichete
  • Mai mult
%d blogeri au apreciat: