Picaturi de istorie

Picături de istorie – spectacol unic de teatru labirint

Acasa  /  Evenimente  /  Pagina curenta

Picături de istorie – spectacol unic de teatru labirint

 

Constănțenii sunt invitați sâmbătă, 15 septembrie, de la ora 20.30, la un spectacol unic de teatru, intitulat „Picături de istorie”.

 

Distribuția numeroasă a spectacolului – 15 actori și 40 de figuranți, firul epic al scenariului, ambianța asigurată de ruinele milenare și de iluminarea acestora, doar cu lumânări, făclii, opaițe, coloana sonoră inspirată din muzica celtică și itinerarea acțiunii în cele trei spații de joc vor recrea atmosfera de acum doua milenii și îi vor transpune pe spectatori în starea pe care Ovidius o descria în „Tristele” ca fiind „Bucuria de a fi îndurerat la Tomis”.

 

Picături de istorie este un spectacol de teatru labirint, organizat în parteneriat cu Teatrul de Stat Constanța, Primăria Municipiului Constanța și Muzeul Național de istorie și Arheologie Constanța. Desfășurarea este împărțită în trei planuri. Vom începe din părculețul Arheologic din fața Edificiului Roman cu Mozaic, apoi spectatorii și actorii vor trece prin Edificiul Roman, apoi vom coborî la Termele Romane, pentru ultima parte. Acțiunea spectacolului este bazată pe poveștile de viață ale persoanelor ale căror epitafuri sunt înscrise pe pietrele de mormânt din părculețul arheologic de lângă Muzeul de Istorie.

 

Spectacolul începe la Edificiul Roman cu Mozaic.

Reprezentația spectacolului va fi gratuită pentru public.


  • Detalii
  • Galeria
  • Etichete
  • Mai mult
%d blogeri au apreciat: