phoenix sinteza rapsodie

Concert Phoenix „Sinteza – Rapsodia” la Constanta

Acasa  /  Evenimente  /  Concerte  /  Pagina curenta

Concert Phoenix

„Sinteza – Rapsodia”

 

          Dupa anul 2017, în care mitul a aniversat 55 de ani de la momentul expozitiunii, Phoenix se întoarce în fata publicului cu un proiect inedit: o sinteza între ciclul Anotimpurilor prezente pe albumul „Cei ce ne-au dat nume” si Rapsodia I, emblematica pentru George Enescu.

          Muzica lui George Enescu nu se reduce la o cercetare ornamentala si estetica, ci ea ramâne revelatia unei realitati ascunse. Ca si pasarea Phoenix, este el însusi o stare muzicala, o muzica vie si generos comunicativa, cu un zbor echivalent cu opera, un mit daruit tuturor.

         Ca în orice proiect initiat, starea de a fi a trupei Phoenix este si aici cea de daruire si lupta continua cu diferitele cortine ale fiintei, regândeste mereu constructia actului artistic. Astfel, îsi propune raspunsul printr-o sinteza între celebrele „Anotimpuri (muzica arhaica, cu trimiteri profunde dar traita prin forta instrumentelor moderne) si sensibilitatea clasica a marelui compozitor Enescu.

        Proiect de înalta tinuta cultural, însa fara pretentii exclusiviste, „Sinteza” îsi propune a fi un concert caracterizat prin accesibilitate, cu toata-i mirifica metaforie prin viziune si professionalism. 

 

Ora de incepere: 19,00 | 20 aprilie 2019
Pret bilet: 50,70 si 90 lei |  Casa de Cultura Constanta

  • Detalii
  • Galeria
  • Etichete
  • Mai mult
%d blogeri au apreciat: