Gâlcevile din Chioggia

GÂLCEVILE DIN CHIOGGIA la Teatrul de Stat Constanta

Acasa  /  Evenimente  /  Pagina curenta

GÂLCEVILE DIN CHIOGGIA

Gâlcevile din Chioggia, un antidot pentru tristeţe!

 

Teatrul de Stat Constanța prezintă spectacolul „Gâlcevile din Chioggia”, o strălucitoare comedie a lui Carlo Goldoni, unul dintre cei mai mari comediografi ai teatrului universal.

Goldoni (1707 – 1793) a trăit in Republica Veneţiană şi, spre sfârşitul vieţii, în Franţa şi a scris piese şi librete de operă, în italiană şi în franceză, fiind aclamat de public pentru amestecul de înţelepciune şi onestitate pe care l-a pus în dramatizarea vieţilor, valorilor şi conflictelor clasei de mijloc, atunci în formare. A avut un rol important în evoluţia teatrului de la formele convenţionale ale commedia del’arte, populare în vremea sa.

„Gâlcevile din Chioggia” este povestea plină de veselie și culoare a conflictului dintre două grupuri de pescari din micul orașel Chioggia, aflat la țărmul Adriaticei, în laguna venețiană. Certurile izbucnesc din cauza intrigilor amoroase, dar, într-un fel sau altul, totul se termină cu bine. Aşa că spectatorii nu au decât să se amuze copios şi să-i urmărească pe actori jucând sub îndrumarea regizorală a Danei Dumitrescu. Coregrafia îi aparţine Stelei Cocârlea, scenografia, Lăcrămioarei Dumitraşcu, iar muzica, lui Adrian Alexandru.

 

Gâlcevile din Chioggia
de Carlo Goldoni
Cu: Andu Axente, Laura Iordan Adrian, Ana-Maria Ştefan/ Turchian Guzin Nasurla, Andrei Cantaragiu, Marian Adochitei, Adi Dumitrescu, Luiza Martinescu, Georgiana Mazilescu, Florina Stănculeţ, Florentin Roman, Cosmin Mihale, Remus Archip, Cristina Oprean / Mirela Pana.
Regia: Dana Dumitrescu
Scenografia: Lacramioara Dumitrascu
Muzica: Adrian Alexandru
Coregrafia: Stela Cocarlea

 

Biletele se pot achiziționa de la agenţia de bilete a Teatrului de Stat Constanţa la următoarele prețuri: 40 lei (lojă), 30 lei (stal), 7,5 lei (bilete pentru elevi, studenți, pensionari)

Detalii și rezervări: 0241.488.247. / 0371.442.592.

Programul agenției de bilete:
luni: 09:00 – 17:00
joi – duminică: 11:00 – 19:00

www.teatruldestatconstanta.ro


  • Detalii
  • Galeria
  • Etichete
  • Mai mult
%d blogeri au apreciat: